Pen oranje

Hester Stafleu
Levensverhalen tekst & advies
Gamerschestraat 75
5301 ar Zaltbommel
Telefoon 0418 512493
hester.stafleu@planet.nl
www.stafleu-levensverhalen.nl

Publicaties

Na oprichting van mijn bureau “Levensverhalen” publiceerde ik verhalen van mensen uit andere culturen, dicht bij huis.

Boeken
  • Buren van ver. Kleurrijke verhalen uit de Bommelerwaard.
  • De wereld in de klas. Kleurrijke verhalen van jonge mensen.
  • Twee landen in mijn hart. Kleurrijke families uit Rivierenland.
  • De wijk, de straat, de voordeur. Opbouwwerk Charlois.

Project
Daarna werkte ik – samen met een fotografe en ict-er – aan een project “Hemel en aarde tussen de Rivieren”. Ik interviewde hiervoor inwoners van de Bommelerwaard over hun religie. De geïllustreerde verhalen zijn digitaal te lezen: www.everdienbreken.org/HA

Schrijven en schilderen
Ik vind het leuk om samen te werken met een schilderes, een familielid van mij. Zij maakte een tentoonstelling over Texel, een eiland dat we beiden goed kennen, waarbij ik gedichten schreef. Samen begeleidden wij de productie van een tentoonstelling over de Bijbelse scheppingsdagen. En ik adviseer bij zomercursussen ‘schilderen en schrijven’ in haar atelier.

Ouderen
De laatste tijd ben ik betrokken bij levensverhalen van ouderen. In dit geval schrijf ik niet zelf; ik redigeer de teksten van anderen.

Begeleiding

Een belangrijke rode draad is het meedenken met een levensverhaal. Als het verhaal rond is, kiezen sommigen ervoor een boek te maken. Anderen printen hun tekst en verspreiden die in kleine kring. Een schrijfster heeft haar verhaal met de hand geschreven in vijf mooie schriften. Eén boek is na publicatie ruim verspreid en vertaald.

Velen gaan na een adviesgesprek hun eigen gang. Twee keer ontving ik na lange tijd, tot mijn verrassing, een boek, gedrukt en wel. Hoe dan ook, een gesprek waarna de schrijver met nieuwe ideeën de deur uitgaat,
maakt mij blij!