Pen oranje

Hester Stafleu
Levensverhalen tekst & advies

Telefoon 0418 512493
Mobiel 06 29926410
hester.stafleu@ziggo.nl

Publicaties

Na oprichting van mijn bureau “Levensverhalen” publiceerde ik – in samenwerking met mede-schrijvers - verhalen van mensen uit andere culturen, dicht bij huis. Te koop (in sommige gevallen uitverkocht) en te leen bij de Zaltbommelse bibiotheek.

Boeken
  • Buren van ver. Kleurrijke verhalen uit de Bommelerwaard.
  • De wereld in de klas. Kleurrijke verhalen van jonge mensen.
  • Twee landen in mijn hart. Kleurrijke families uit Rivierenland.
  • De wijk, de straat, de voordeur. Opbouwwerk Charlois.

Project Hemel en aarde tussen de Rivieren
Samen met de Zaltbommelse fotografe en ict-er Everdien Breken werkte ik aan een project “Hemel en aarde tussen de Rivieren”. Ik interviewde hiervoor inwoners van de Bommelerwaard over hun religie. Everdien Breken maakte bij iedere verhaal indrukwekkende foto’s. De verhalen en de afbeeldingen zijn niet in boekvorm verschenen, maar hieronder in beeld en tekst te zien. Klik op de foto’s en lees de verhalen! www.everdienbreken.org/HA

Schrijven en schilderen
Ik vind het inspirerend om samen te werken met schilder(es)en. Mooi om daar gedichten bij te schrijven. In de Maartenskerk in Zaltbommel werkte ik met Zaltbommelse schilders aan een zomerse tentoonstelling over Bijbelse scheppingsdagen. Indrukwekkende schilderijen die de kijkers en mij veel vertellen.

Bijbels Beeld: de zaaier
de zaaier

Begeleiding van levensverhalen

Een belangrijke rode draad is het meedenken met een levensverhaal. Als het verhaal rond is, kiezen sommigen ervoor een boek te maken. Anderen printen hun tekst en verspreiden die in kleine kring. Een schrijfster heeft haar verhaal met de hand geschreven in vijf mooie schriften. Een ander boek is na publicatie ruim verspreid en vertaald.

Velen gaan na een adviesgesprek hun eigen gang. Twee keer ontving ik na lange tijd, tot mijn verrassing, een boek, gedrukt en wel. Hoe dan ook, een gesprek waarna de schrijver met nieuwe ideeën de deur uitgaat, maakt mij blij! Mijn boekenkast is er rijk mee.